Jihozápad Francie, neboli Sud-Ouest, leží mezi Bordeaux a oblastí Languedoc-Roussillon. V Cahors se vyrábějí pouze červená vína z převažující (min. 70%) modré odrůdy Malbec, také známé jako Côt nebo Auxerrois. Vína z Cahors se doporučují pít 4-10 let stará, která se ideálně snoubí s jihofrancouzskou kuchyní a hodí se k červenému masu či výraznému sýru roquefort.
- Země: Francie
- Oblast: Jihozápad
- Barva: Červené
- Odrůda: Malbec
- Domaine de Cause
- 87/100 Wine Enthusiast
Terroir : Vrcholky kopců. Hlinitá a křemičitá půda
Správa vinic: Udržitelné pěstování Kombinace zpracování půdy a zatravnění. Organické změny. Odstranění pupenů. Odlistění a zelené práce
Obsah alkoholu : 14,5 %
Stáří vinných rév : 21 years
Zrání: V kádích po dobu 21 měsíců, včetně stáčení
Degustační poznámky : Intenzivní červená barva V buketu dominuje černé ovoce typické pro Malbec. Na patře je víno bohaté a hebké. Taniny v Malbec jsou potlačeny, aby se chuť ovoce mohla zvýraznit s velkou intenzitou. Čistý malbec, zralé v kádích, k pochopení této odrůdy révy je nutné víno bezpodmínečně ochutnat.
Snoubení : Toto víno se perfektně hodí ke grilovanému červenému grilovanému masu.
Vinifikace : Alkoholová fermentace během 11 dní a potápění matolinového klobouku (6 krát). Konečná macerace: 9 dní při 28-30 °C